İspanya Notları #5

Selam, bu 5. İspanya not blogu fakat 5. haftamı anlatmıyor kesinlikle, daha fazlasını içeriyor olacak. 5. haftamda yazmaya başlayıp şimdilerde bitiriyorum. Fakat 5. haftamda ilk kez düzenli olarak bir haftalık video blog çekmeyi denedim. Bunu tabii ki video-blog’a geçmek için değil, denemek istediğim ve merak edenlere buradan bir kesit göstermek istedim. Ara ara, yazılı bloglarıma ekleyeceğim videolar çekmeyi düşünüyorum çünkü bu konuda çok öneri ve istek duydum. Ben yine yazmaktan yanayım, kendimi daha iyi ifade ettiğimi ve daha çok rahatladığımı hissediyorum. Resmen terapi gibi. Video blog için ise hazır olmadığımı ilk denememde görmüş oldum, kameram yok, telefonum bunun için uygun değil, zaten hafızası yok, kullandığım tek video-edit programı hata verip duruyor ve her şeyi sürekli baştan düzenliyorum. Bu nedenle çok sık olmasa da, mümkün olduğu sürece görüntü de paylaşacağım. İlk vlogumu izlemek isterseniz buradan izleyebilirsiniz.

Okumaya devam et İspanya Notları #5

İngilizce Serüvenim – Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir?

Merhabalar,

Sanırım son iki yılda en fazla aldığım soru şu oldu; “İngilizceyi nasıl öğrendin ve geliştirdin?” ikincisi ise, “İngilizce öğrenmek üzerine bir blog yazacak mısın?”

Sürekli erteledim, erteledim ve erteledim. İlk ertelediğimde, İngilizcemin yeterince iyi olmadığını düşündüğüm için ertelemiştim. İkinci erteleyişim; Amerika’daki bir kongreye kabul almayı beklerken kendimi İngilizce kampına sokup tamamen İngilizceyi tam anlamıyla ve her yoluyla geliştirmeye adayıp, kongreye katılmamla birlikte kamp sürecimin bitmesinden sonra yazmayı planladığım içindi. Kongreye kabul edilmedim ve bu planımla birlikte blog yazısını da erteledim. Ondan sonra sürekli araya başka işlerin girmesi, uzun, detaylı bir yazı olacağı için gelen başlama korkusu ve kaçma iç güdüsü ile erteledim. “Şimdi neden yazıyorsun?” derseniz; beni daha fazla yoran bir olaya sebebiyet vermesinden. Mail veya mesaj kutumdaki mesajların çoğu bu yönde. Ben de kısa kısa anlatmak yerine, hala süren İngilizce öğrenme serüvenimden ve deneyip fayda gördüğüm İngilizce öğrenme yollarından söz edeceğim uzun uzun. Dilerim faydalı olur.

Okumaya devam et İngilizce Serüvenim – Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir?

21. TUG Gökyüzü Gözlem Şenliği Nasıl Geçti?

Herkese merhaba!

Bu yazımda size bu sene 21’incisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin benim için nasıl geçtiğini aktaracağım fakat çok heyecanlıyım. Etkinlik esnasında bile durup “Ben bunları nasıl yazıya dökeceğim, anlatılmaz ki, yaşanır!” diye düşünüyordum. Bu nedenle benim için az, öz ve düzenli yazması zor olan bloglardan biri olacak. Umarım halledebilirim. Tabii önemli olan çok geciktirmeden halletmek.

Okumaya devam et 21. TUG Gökyüzü Gözlem Şenliği Nasıl Geçti?