Yüksek lisans başvuru dönemim

Merhaba! Beklenen yüksek lisans yazısı geldi!

(Bu yazıya Eylül ayında başladım ve Aralıka ayı sonunda bitti.)

Eylül ayına girmiş olmamıza rağmen tüm kavuruculuğu ile size nerede olduğunuzu daima hatırlatan Mardin’den, hatta bugünlük, Hindistan’a Hindistan’dan daha çok benzeyen lokasyon olan Kızıltepe’den selamlar. Uzun zamandır benden ses çıkmayınca “Ne yaptı şimdi bu kız? Bilim insanı oldu mu? Uzaya çıktı mı bari?” diye düşünenleriniz oldu biliyorum, hatta eminim çünkü direkt bana soruldu. Cevap veriyorum: henüz bir şey olmadı ama birtakım önemli değişiklikler oldu ve ben tüm bu süreçte bu değişimi mümkün kılmak için çalışıyordum. Şimdi size, bu adımların ne olduğunu ve nasıl geçtiğini anlatacağım. Özetle, yüksek lisans başvuru döneminde hayatta kaldım! (Bu yazıyı Moriarty’den Enjoy the Silence parçası eşliğinde yazıyorum. Müzik önerisi yapmadan devam edemezdim.)

Okumaya devam et Yüksek lisans başvuru dönemim

3 haftalık antiviral sosyal izolasyon nasıl geçer?

Merhabalar! Bana kendimi kelimenin tam anlamıyla “blogger” hissettirecek bir yazıyı en son ne zaman yazdım hatırlamıyorum, fakat o anlardan biri tam şu an. Bu yazımı, 16 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayacak ve 3 hafta sürecek olan ara için yazıyorum. Buna tatil demek istemiyorum çünkü bu salgına karşı verilen bir ara ve tatil kelimesinin içerisine yükleyebileceğimiz birçok aktiviteye yer verilmemesi gerekiyor. Ben de, salgını yavaşlatmak için “sosyal izolasyon” olacak bu süreçte sosyal etkileşimde bulunmadan vaktinizi verimli ve sıkılmadan geçirmeniz için kendi önerilerimi yazdım.

Okumaya devam et 3 haftalık antiviral sosyal izolasyon nasıl geçer?

Bilimciler ve Öğrenciler için YouTube Bilim Kanalları

Herkese selamlar!

Bu yazımda size takip ettiğim, izlediğim ve çok sevdiğim YouTube kanallarından söz edeceğim. Düzeni şöyle planladım, öncelikle genel olarak tüm bilim dallarını kapsayan, popüler bilim içerikleri üreten kanalları sıralayacağım. Sonrasında da konuyu daha da spesifik hale getirerek, derslerimde ve kendi alanım olan Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji ve genel olarak yaşam bilimleri alanında faydalandığım kanalları sıralayacağım. Bunları sıralarken konuyu ele alma tarzlarından da söz edeceğim, çünkü bazıları herkese hitap eden kısa ve kendini izleten içeriklerden oluşurken bazıları 1 saatlik veya bazen daha uzun ve yoğun içerikler üretiyor. Çok fazla açıklama yapmayacaklarım ise sadece ilgimi çeken bir başlıkları olduğunda girip baktığım, sıkı takipçileri olmasam da faydalı bulduğum kanallar olacak.

Kanalların ismine tıkladığınızda kanala yönlendirileceksiniz. Umarım faydalı olur.

Kendi alanınızda faydalandığınız kanallar varsa yorum kısmında paylaşırsanız hepimiz faydalanabiliriz. Make YouTube scientific again…

Okumaya devam et Bilimciler ve Öğrenciler için YouTube Bilim Kanalları