4 Aralık 2018

Herkese selam. Moraller bozuk.

Bugün 4 Aralık. 20 yaşımı doldurdum, artık tam olarak 20 yaşındayım. Evet: NOT A TEENAGE ANYMORE!

Bu elbette kötü bir şey değil ama ben büyüme fikrini gerçekten sevmiyorum. Daha fazla kaygı ve daha fazla  sorumluluk demek bu. Tabii, hayalimdeki hayatı inşa edersem bu daha kabul edilebilir bir fikir olur. Bu nedenle değiştiremeyeceğim şeylere üzülmektense değiştirebileceğim kısmına odaklansam iyi olur.

8 Aralık 2018

Buraya, İspanya’ya geldiğimden beri, kendimi hep mutlu hissediyordum. Bir gün bile, Afyon’daki çaresizliğimi ve mutsuzluğumu tatmadım, yakınından bile geçmedim. Ne kadar zorlukla karşırsam karşılaşayım, bunlar beni hep mutlu etti çünkü kendimle ilgili temel bir sorunu çözmeye çok yaklaşmıştım, bu sorun olmak istediğim yerde olamamaktı. Bunu çözüyordum. Olmak isteyeceğim güzel bir yerdeyken zor şeylere bile olumlu birer gelişim fırsatı olarak bakmaya başladım ve bu beni çok değiştirdi.

Fakat bugün çok berbat hissediyorum. 5 yıldır çözmeye çalıştığım bu sorunu, 5 yıllık bir depresyon ardından gelen bu mutluluğu tanımadığım bir insanın tek bir cümlesi bozmaya yetti. Çok çabalayıp çok zor elde ettiğim bir huzuru çok kolay kaybettim. Demek ki gerçekten elde edememişim. Bugünü pas geçeceğim ve yarın kalkıp daha kalıcı bir şekilde elde etmenin, kendimle ve sahip olduğum hayatla barışmanın daha kalıcı bir yolunu bulacağım. Umarım yarın yapabilirim, daha geç olmadan.

Bu benim en kısa yazım galiba. Çünkü yazacak bir şeyim yok. 20. yaşa girmenin nasıl hissettirdiğini anlatmak istedim ama anlatamadım. Özür dilerim, görüşürüz.

Posted by Berfin Dağ

"Evren kadar atomdan oluşan ve evrende bir atom kadar olanım."

4 Yorum

  1. Yeni yaşınız hayırlı olsun.Yazılarınızda duyguları çok güzel ifade ediyorsunuz. Böyle güzel yazılarınızın devamını diliyoruz.

    Cevapla

  2. Yazılarınızı özenle takip etmeye çalışıyorum. Öncelikle yeni yaşınızda mutluluklar dilerim. Bir yazınızda 17 yaşında olduğunuz yazıyordu. Şimdi ise 20 🙂 göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor zaman.

    Cevapla

    1. Çok teşekkür ederim, evet, gerçekten çok hızlı geçiyor…

      Cevapla

  3. daha bir de 30lar var:( 20’ler öyle çok kötü zamanlar değil:)

    Cevapla

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir