Merhaba!

Tıp Fakültesi öğrencileri de eve döndüğüne göre (en son onlar eve dönüyor sanırım, bütçüleri saymıyorum) öğrenciler için tatil resmen başlamış.

Bu yazıda, sizin için tatilde okuyabileceğiniz kitap önerilerim olacak. Ben bu sene bayağı bir kitap biriktirdim, çok fazla öneri ve aynı zamanda hediye aldım. Hepsini inceledim, önerilerin bazılarını satın aldım, bazıları da dediğim gibi hediye edildi ve inceleme şansım oldu. Ben de bu kitapları bir sıraya koydum. Okulum açılana kadar, yani Eylül ortasına kadar bunları sırasıyla okuyacağım ve aynı zamanda burada yorumlayacağım. Sizin için de güzel tatil önerileri olacağını düşünüyorum.

Bu listeyi öncesinde burada paylaşma amacım şu; benim yorum yazmamı beklemeden, sıradaki kitaplardan ilginizi çeken birini veya bir kaçını araştırıp hoşunuza gittiyse alıp okumanız. Belki aynı anda okuruz ve burada sizin de yorumlarınıza yer verebilirim. (Paylaşmak isterseniz.)

Şu an Frans de Waal‘un Bonobo ve Ateist adlı kitabını okuyorum. Bu kitaba başlamadan önce Richard Feynman‘ın “Her şeyin Anlamı” kitabını okudum (kitap yorumu gelecek), onun ardından aslında sırada diğer Feynman kitapları vardı ama Bonobo ve Ateist‘i o kadar uzun zamandır istiyordum ki elime geçer geçmez başladım. Böylelikle sıra bozuldu. Beni affedin Profesör.

Bundan sonra okumayı planladığım kitaplar şu şekilde;

Canım kitaplar.

1- Neil Shubin-İçimizdeki Balık

2- Richard FeynmanKeşfetmenin Hazzı 

3- Kim Stanley Robinson2312

4- Richard Feynman“Eminim Şaka Yapıyorsunuz Bay Feynman”

(Şu an sıralamayı tamamen kitaplığa bakarak oluşturmaya çalışıyorum, KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM hepsini hemen okumak istiyorum)

5- Vincent van GoghTheo’ya Mektuplar

6- Jim Al-Khalili & Johnjoe McFadden-Kuantum Sınırında Yaşam; Yaklaşan Kuantum Biyolojisi Çağı

Bunların dışında okumak için sabırsızlandığım o kadar kitap var ki keşke bir gün 30 saat falan olsaydı.

Okuduğum “Her şeyin Anlamı” ve okumakta olduğum “Bonobo ve Ateist” kitaplarının yorumları en kısa zamanda gelecek. Ama şunu söylemeliyim ki, Bonobo ve Ateist MUAZZAM bir kitap.

Hepinize iyi tatiller, kitap okumayı ve beğendiklerinizi bana önermeyi unutmayın!

 

Posted by Berfin Dağ

"Evren kadar atomdan oluşan ve evrende bir atom kadar olanım."

2 Yorum

  1. Güzel blog umarım çizgini yükselterek uzun soluklu bir site olur.

    Cevapla

  2. Eminim Şaka Yapıyorsunuz Bay Feymann’a bayılmış, adama hayran olmuştum. Bak oğlanlara da okuyun dedim ama oo, bizimkiler nanay bugünlerde 🙂

    Cevapla

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir